Cartea "Cum să-ți cumperi o casă!", ediția a 3-a, 2017 la Târgul Național Imobiliar TNI


În volumul "Cum să-ți cumperi o casă!" găsiți tips-uri pentru cumpărători, studii de caz și trenduri pentru investitori și consultanți.

Capitolul V este dedicat în totalitate cumpărătorilor de apartamente noi.

Ghidul imobiliar Cum să-ți cumperi o casă! vă ajută să faceți din orice locuință o afacere.

Fie că intenționați să vă cumpărați prima garsoniera sau prima vilă, cea mai bună alegere o veți face atunci când veți ști unde să căutați cele mai bune oferte, de ce să țineți cont la selecția lor și când este momentul potrivit pentru a investi.

Ce taxe trebuie să plătiți la cumpărarea unei locuințe? De ce trebuie ținut cont la alegerea unui apartament nou? Care este diferența între creditele de la Prima casă și creditele ipotecare și cele imobiliare? Ce este sistemul co-living, care ia avânt în țările occidentale? Sunt întrebări la care veți afla răspunsul citind această carte.

 Toate aceste  informații sunt structurate, actualizate și presărate cu multe exemple, cu așa da și așa nu, din experiența a peste 15 ani de jurnalist economic și consultant media în domeniul imobiliar al autoarei Maria Seder Neda.

Acum, în România,  location înseamnă mult mai mult decât pe vremea părinților noștri și chiar mai mult decât acum câțiva ani, mai ales în marile orașe, unde piața s-a dezvoltat accelerat.

Location semnifică zonă, dar și vecinătăți –printre care apropierea de parc este cea mai importantă, nivel al infrastructurii, facilități urbane, facilități sociale, metode de petrecere a timpului liber în apropiere. Mai multe detalii despre alegerea zonei găsiți în capitolul special alocat acestui subiect.

Două ansambluri rezidențiale premium construite în urmă cu 10 ani sunt printre cele mai bine cotate și astăzi în București și chiar depășesc nivelul multora aflate în construcție.  Aflați care sunt acestea și ce criterii respectă ele, pentru ca și ansamblul rezidențial pe care îl veți alege să fie la fel de bun.

Pe lângă aceste sfaturi, în ediția a 3-a sunt prezentate numeroase grafice comparative cu evoluția dobânzilor și a prețurilor locuințelor, în România și în țări din Uniunea Europeană, în ultimii 10 ani.

 Iar pentru cei care doresc să investească în locuințe în afara granițelor României, în carte este prezentat și detaliat un tabel cu yieldul (randamentul anual) al plasamentelor în case din 37 țări și exemple de locuințe cumpărate de români în străinătate.

Pe durata TNI, cartea are prețul redus de la 24,9 lei, la 17 lei.