Ce caută cumpărătorii interesați de proprietăți high-end?

„Sunt persoane care plătesc 50.000 de euro în plus să aibă vederea spre sud-est”

 Cumpărătorii cu bugete generoase, interesați de proprietățile rezidențiale din categoria high-end, sunt tot mai atrași de unicitatea proiectelor noi și sunt dispuși să plătească sume semnificative pentru a obține exact ceea ce își doresc și pentru a-și amenaja ulterior locuința până în cele mai mici detalii.

„Pe segmentul high-end o să vă spun că majoritatea cumpărătorilor, pe lângă prețul pe metru pătrat pe care îl luăm cu toții în calcul, se uită și la aspecte cum ar fi <ce statement faci atunci când locuiești undeva>. Sunt străzi în Primăverii, de exemplu, unde există un singur teren disponibil pe care urmează să se construiască un bloc. Acolo, cumpărătorii sau dezvoltatorii nu calculează valoarea unui apartament la metru pătrat construit, ci la faptul că nu poți să cumperi un astfel de apartament sau nu poți să faci o replică a acelui produs în zona respectivă”, a declarat Alin Popa, Head of Residential Division în cadrul companiei de consultanță Knight Frank România

Dacă discutăm de la 3.000 de euro în sus, deja criteriile de căutare diferă față de segmentul mediu. Se iau în calcul elemente de arhitectură, poziția față de punctele cardinale. Sunt cumpărători care plătesc să aibă vederea spre sud-est, de exemplu, 50.000 de euro în plus. Am văzut cumpărători care au plătit pentru amenajarea unui apartament 25% din valoarea acestuia, doar pe zona de design interior, și atunci ieșim din zona de cost al metrului pătrat construit și intrăm pe ideea de experiență”, a mai adăugat el.

Citește întregul articol pe CPI.Imobiliare.ro CLICK AICI