fbpx
Noi reglementări europene pentru închirierea de locuințe de termen scurt

Noi reglementări europene pentru închirierea de locuințe de termen scurt

Consiliul European a adoptat regulamentul privind colectarea și schimbul de date pentru serviciile de închiriere de locuințe pe termen scurt. Scopul acestui act legislativ este de a spori transparența în domeniul închirierilor de locuințe pe termen scurt și sprijinirea autoritățile publice să reglementeze această parte tot mai importantă a sectorului turismului.

”Colectarea și schimbul de date vor permite punerea în aplicare a unor politici locale eficace și proporționale pentru a aborda provocările și oportunitățile asociate sectorului închirierilor pe termen scurt. Regulamentul asigură un echilibru între promovarea inovării și protejarea comunităților. El permite o concurență loială în cadrul sectorului, garantând consumatorilor calitate în același timp. Pe ansamblu, acest regulament va contribui la un ecosistem turistic mai sustenabil și va sprijini tranziția digitală a acestuia a declarat Valérie De Bue, ministra valonă al turismului

Noile norme introduc cerințe armonizate de înregistrare pentru gazde și pentru proprietățile închiriate pe termen scurt, inclusiv acordarea unui număr unic de înregistrare care să fie afișat pe site-urile imobiliare și pe platformele online. Gazdele vor transmite informații simple pentru a obține acest număr de înregistrare, care va fi obligatoriu pentru furnizarea de servicii de închiriere de locuințe pe termen scurt. Platformele online vor trebui să furnizeze periodic informații unui punct unic de intrare digital din statele membre cu privire la activitățile de închiriere ale gazdelor lor. Aceasta va ajuta autoritățile competente să elaboreze statistici fiabile și să ia măsuri de reglementare în cunoștință de cauză.

Abonare Newsletter - acces la ultimele stiri si oferte imobiliare si lista de expozanti TNI