fbpx

Tri Investments a finalizat a doua achiziţie imobiliară, pentru 11,5 mil. euro

Fondul britanic de investiţii Tri Investments, care a achiziţionat în septembrie anul trecut ansamblul Perla Residence, a finalizat în decembrie 2009 o a doua achiziţie ce cuprinde 69 de apartamente în cadrul proiectului Eminescu View, la o valoare de 11,5 mil. euro, potrivit casei de avocatură DLA Piper, care a asigurat consultanţa juridică a britanicilor.
Procesul de achiziţie a fost iniţiat în 2007 şi pe lângă partea rezidenţială, britanicii urmează să intre şi în posesia unor spaţii de birouri din cadrul aceluiaşi proiect imobiliar.

Vânzătorul a fost vehicolul investiţional Remax Imobiliare, parte a companiei Future Group care a mai dezvoltat clădirile Sitraco Center şi Geminii Sitraco, ambele din Bucureşti.

„Dat fiind că valoarea şi numărul tranzacţiilor imobiliare încheiate în 2009 au scăzut considerabil comparativ cu nivelul anului precedent, această tranzacţie este una dintre cele mai importante din ultimele luni ”, a declarat Alin Buftea, coordonatorul practicii de imobiliare şi construcţii a biroului DLA Piper din Bucureşti.

Portofoliu de 140 de locuinţe

Tri Investments a finalizat în septembrie 2009 achiziţia proiectului Perla Residence din Pipera, tranzacţie iniţiată în iunie, în urma unei investiţii de 15,5 mil. euro.

Proiectul, achiziţionat de la firma Crown Constructions, cuprinde 82 de apartamente, dispuse în şase clădiri de patru etaje, trei vile şi peste 127 locuri de parcare subterane. Tri Investments a cumpărat 69 de apartamente, împreună cu terenurile, locurile de parcare şi spaţiile de depozitare.

Tri Investments controlează fondul imobiliar European Residential Property Fund, care vizează investiţii în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Polonia şi România. Fondul a fost conceput pentru a beneficia de avantajele creşterii economice din aceste ţări şi asigură o rată de profit de 10%.

 

SURSA : www.capital.ro

Abonare Newsletter - acces la ultimele stiri si oferte imobiliare si lista de expozanti TNI